ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΒΙΩΝ

φοντο 1

2022 - 2023

φοντο 2

Εκτύπωση

Εκπ/κή Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό

on .

   0

   Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, μια ωραία ηλιόλουστη ημέρα, με τους μαθητές του σχολείου μας συνδυάσαμε την εκπαιδευτική επίσκεψή μας στον Αγροτικό (ελαιουργικό) Συνεταιρισμό Ροβιών με έναν ωραίο περίπατο.

 Στον Συνεταιρισμό μας υποδέχτηκε ο κ. Μοσχοχωρίτης Κων/νος, χημικός του συνεταιρισμού και μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους.

   Από τα 3.500 στρέμματα του ελαιώνα συγκεντρώνονται οι ελιές που η ποικιλία τους είναι βρώσιμη με την ονομασία «βοϊδολιά Ροβιών» και καλλιεργούνται βιολογικά. Στο συνεταιρισμό επεξεργάζονται με φυσικό τρόπο, συσκευάζονται και διατίθενται στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η επεξεργασία (ξεπίκρισμα) επειδή ακριβώς γίνεται με φυσικό, παραδοσιακό τρόπο και όχι με χρήση χημικών απαιτεί πολύ χρόνο, 6 με 8 μήνες, γι΄ αυτό οι ελιές που διατίθενται στην αγορά είναι της προηγούμενης χρονιάς.

    Στα παιδιά έκαναν εντύπωση το μεγάλο μηχάνημα της διαλογής της ελιάς ανάλογα με το μέγεθός της, αλλά και το μηχάνημα που έκλεινε τα βαζάκια.

   Όλοι χαρήκαμε πολύ με τα λευκά καπελάκια που έπρεπε να φορέσουμε και οι περισσότεροι τα κρατήσαμε για ενθύμιο.

   Την άλλη μέρα οι μικροί μαθητές της Α΄ τάξης έφτιαξαν το δικό τους ελαιώνα και σε κάθε δεντράκι έγραψαν τον αριθμό των ελιών που είχαν ζωγραφίσει.

34 35

36 37

Ο Καιρός στις Ροβιές

Μετρητής Επισκεπτών

Flag Counter